Kacsasült - indonéz recept ihlette
Hétvégén kedves barátaimnál kacsavágás volt. Egyből elkezdett dolgozni a fantáziám, hogyan is lehetne elkészíteni. Bevallom, hogy nem szeretem a kacsa ízét, ezért olyan receptet próbáltam kiötleni, amivel kicsit el lehet nyomni azt. Még évekkel ezelőtt karácsonykor sütöttem, annak a receptjét elevenítettem fel. Én kacsamellet és combot sütöttem...(2-2 db)
A páchoz:
1/2 fej friss fokhagyma (piacon kapható, idei)
5 cm friss gyömbérgyökér
1,5 - 2 dl szójaszósz (nem édes!)
3-4 ek méz
0,5 dl gyümölcspálinka
1 teáskanál ötfűszer por
1/2 citrom leve
A páchoz a fokhagymát és a gyömbért apróra vágjuk és a többi hozzávalóval alaposan összeeverjük. Ez csak hozzávetőleges arány, a lényeg, hogy egy kellemes, pikáns ízt kapjunk, ezt folyamatos kóstolgatással teszteljük. Egy éjszakán át pácoltam benne a kacsát, majd 160 fokos sütőben gyakran fordítgatva 2 órán át sütöttem. A sütés vége előtt 15-20 perccel tehetünk hozzá szeletekre vágott almát, mangót, stb. Tálaljuk natúr rízzsel, hiszen a kacsa és a mártás, már így is elég fűszeres.
Süthetjük a húst grillen is, ekkor is lényeg, hogy lassú tűzön süssük, hogy legyen ideje alaposan átsülni. Figyeljün arra is, hogy a páccal folyamatosan kenegessük a kacsát, hogy ne száradjon ki.
2010.05.26. 08:36 Aromatique
1 kommentkacsa grill pác távolkeleti
Utolsó kommentek