Csirkemell érmék mézes-mustáros-sörös szószban
Ez az étel is az egyszerűen elkészíthető finomségok közé tartozik. Vettem egy egész csirkemellet (kb. 45-50 dkg), ez két főnek bőven elég. Megmostam, lehártyáztam, majd ujjnyi vastag érmékre szeleteltem fel. Elkészítettem a mézes mustáros keveréket, melyhez eredeti MAGOS francia mustárból 3 evőkanálynit használtam, mézből pedig 1,5-et. Hozzákevertem még egy csipet sót és borsot, valamint egy evőkanál olajat, és beleforgattam az érméket. A hűtőben egy órát állni hagytam. Egy serpenyőben egy evőkanál vajat forrósítottam, majd ezen addig sütöttem a húsok mindkét oldalát, amíg szép pirosas kérget nem kaptak. Kiszedtem a húsokat és 1 dl sört öntöttem a serpenyőben maradt szaftra, továbbá egy fej vörösagymát kis cikkekre vágva. 2-3 percig forraltam, majd visszaraktam a húsokat és további 5 percig pároltam fedő nélkül. Rízzsel körítettem.
2010.03.22. 13:21 Aromatique
csirke mártás öntet
Utolsó kommentek