Paprikás csirke - távolkeleti módon
A kedvenc távolkeleti szakácskönyvemben olvastam egy paprikás csirke receptet, ez most annak az általam átdolgozott variációja. Kicsit leegyszerűsítettem, de így is nagyon ízletes.
4 alsó csirkecombot vettem, de lehet egész comb is, abból kettő kell. Ehhez az ételehez sokkal jobb a comb, mint a mell, mert az túl száraz, és én sokkal jobban szeretem a csirke szaftosabb hús-részeit. Kifiléztem a combokat és vékony csíkokra vágtam.
Egy pácot készítettem 2 evőkanál ketchup, egy evőkanál méz, egy evőkanál ecet, 2 ek szójaszósz és egy ek hoisinszósz, valamint egy kávéskanál ötfűszerkeverék felhasználásával. Ebben 15 percig elég is pácolni a húst.
Egy vöröshagymát és 1-1 piros és zöld húsú kaliforniai paprikát, valamint egy sárgarépát vékony csíkokra vágtam. A húst egy kevés forró olajon 5 percig pirítottam ( a páclével együtt), hozzáadtam a zöldségeket, felöntöttem 1,5 dl húslevessel, melyben elkevertem csomómentesen egy evőkanál étkezési keményítőt. Jól összekevertem a hússal és a zöldségekkel és fedő alatt 5 perc alatt készre pároltam. Sóztam és borsoztam.
Pirított rízstésztával tálaltam. A rízstésztát a csomagalosán leírt mód szerint elkészítettem, majd egy kevés mogyoróolajon megpirítottam, végül egy hangyányi szójaszósszal elkevertem.
2010.03.31. 15:08 Aromatique
csirke pác távolkeleti
Utolsó kommentek